fbpx
Skip to main content

Superieur Staal: Magnelis Staal ®

EUROSTEELframing hecht veel belang aan het gebruik van kwalitatief en innoverend materiaal. Om die reden gebruikt EUROSTEELframing uitsluitend Arcelormittal logo mMagnelis staal® van onze rechtstreekse leverancier, Arcelor Mittal. Met Magnelis® ontwikkelde ArcelorMittal een unieke metallische bekledingslaag die staal langdurig beschermt tegen corrosie. 

Om staal te beschermen tegen corrosie wordt het voorzien van een zinklaag. Maar met Magnelis® hebben heeft Arcelor Mittal een bekledingslaag ontwikkeld die het staaloppervlak tot tienmaal beter beschermt. De grote sterkte van die bekledingslaag is zijn samenstelling: de laag bestaat uit zink, gelegeerd met 3,5% aluminium en 3% magnesium. Het magnesium zorgt ervoor dat het staal op normale locaties wel 25 jaar beschermd is tegen corrosie.

Magnelis beschermt tegen corrosie

Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van die bekledingslaag is dat die zichzelf kan herstellen op snijranden. Dat is doorgaans de plaats waar corrosie ontstaat.

Magnelis bekleding1

EUROSTEELframing werkt met Magnelis® staal ZM310. Dit betekent dat de beschermingslaag bestaat uit een dikke zinklaag van 310 g/m² zodat het staal maximaal wordt beschermd.

 Magnelis bescherming

 

Voor meer informatie:
Brochure Magnelis
Video Magnelis